Perinteisesti olen koonnut tälläisen koosteen vuoden onnistumisista ja epäonnistumisista, mutta nyt vuodatukseen tallennetut kuvat ovat hävinneet (liekkö ikuisesti), joten kuvia en tänne saa. Mutta selailin tuota vuoden 2012 arkistoa ja päätin, että jotenkinhan tuosta on taas yhteenvetoa tehtävä. Vuonna 2012 kirjoittelin melko vähän tänne, joten kaikkia tekeleitäni ei ole tallennettu, mutta mitkä on tallennettu, ovatkin sitten olleet melko onnistuneita tuotoksia.

TOPIT

Kännykästä löysin vielä tämän kuvan:

31122011080%5B1%5D-normal.jpg

Tämä pusero on ollut ahkerassa käytössä ja pidän siitä edelleen. Väri on aivan ihana. Langat ostin kirpparilta ja niitä meni 10 kerää (10e), yhteensä keriä oli ostettu 15 (15e). Lopuista neuloin Pikkuveljen puseroon ja sitten möin loput langat. Muistuikin mieleeni, että tuo Pikkuveljen pusero on yhä päättelemättä.

Sitten valmistui toinenkin neule:

Kuvaa siitä ei ole tallella, mutta vilkaiseppas tänne. Tätä puseroo en ole pitänyt niin paljoa: se on kyllä ihanan pehmeä ja lämmin, mutta helma on liian lyhyt minun makuuni ja nuo puolipitkät hihat on minulle hankalia: talvella liian kylmä ja kesällä liian kuuma. Lisäksi löysin neuleesta pudenneen silmukan! No, pidän aikani ja sitten laitan pois... Kyllä noita neuleita minulla piisaa. Samalla sivulla on myös kuvattuna essumekko, joka meni lahjaksi: oikein onnistunut ja soma olikin...

Tällä sivulla näkyy tuoli, kassi, tytön mekko ja keeppi. Oikein ovat onnistuneita kaikki. Keeppi tosin ei tahtonut pysyä harteilla noin, mutta kun keksin kietoa kaksi kertaa kaulan ympärille niin sain ihanan lämpöisen kaulahuivin. Mekosta siskontyttö piti oikein paljon ja kassi on sisustuselementtinä makkarissa: sinne on hyvä piilottaa pikasiivouksessa kaikki rojut, heh heh.... Tuolikin on lastenhuoneessa ja siinä on kiva Pikkuveljen aina silloin tällöin istahtaa.

Löytyipä tuolta kännykästä aivan julkaisematon kuva tälläisesta essumekosta:

27022012089%5B1%5D-normal.jpg

Kuva on häthätää autossa otettu. Valmistui nimittäin juuri ennen kuin olimme menossa katsomaan uutta siskontyttöä, joten kerkesin kuvaamaan vasta autossa: siitä huono kuva. Mutta työ oli onnistunut: tuollainen retrokankaan pala löytyi varastosta ja siihen helmaan liitin pitsinpätkän. Ohje sama kuin edellä mainittu lila essumekko (Ottobre lehdestä). Tästäpä siskokin innostui niin, että otti mallin tytön nimenantotilaisuuteen ompelemaansa mekkoon! Mekkoon oli oikein kirjailtu tytön nimi =)

Ja tämmöset velourhousut tein myös. Ne oli tosi mieleiset, mutta nyt jo kuluneet polvista lähes puhki. Kotona annan Pojan niitä käyttää, mutta kouluun eio saa enää laittaa. Ei kä muuten ole sitten tullut ommeltua samoilla kaavoilla toisia, heh ehhehhe... Laiska oon =)

FLOPIT

Ja löytyi sieltä kännykästä toinenkin julkaisematon kuva:

05102012124%5B1%5D-normal.jpg

Myssy minulle: ohje oli Suuri Käsityö lehdessä. Tein tän Novita Rose mohairista. Ja valmistuessaan oli ihan kiva ja käytin paljon, mutta sitten käytössä myssy löystyi ja en enää tykkää siitä, siksi piti neuloa uusi myssy. Että olisiko tässä vuoden floppi?

17112012163%5B1%5D-normal.jpg

No tässä voisi ainakin olla vuoden floppi... tai sitten vain UFO. Saimme syksyllä tälläisen nojatuolin, jonka purin heti osiin ja aloin päällystämään uudella kankaalla, mutta työ jäi kesken (kuten tavallista) ja siellä se seisoo varastossa. Osa liitoskappaleista on varmana kadonnut!!! No ehkä jonain päivänä... Valmistuihan se lasten nojatuolikin noin kuuden vuoden odottelun jälkeen!