Eli opettelin neulomaan sukkaa uudella tavalla: kärestä varteen päin. Useassa blogissa olen nähnyt näitä sukkia vilahdelleen ja pitihän se taito itselle saada. Mutta yksi kysymys mulle jäi: kuuluuko asiaan, että kärkeen jää "kupru" tai "moukku" (miten sitä nyt kuvaisi), vai teinkö jotain väärin neuloessani kären?
202216.jpg
Yritin kuvata tuon "mökkylän". Ohjeen luomiseen löysin täältä, mutta levensin näin: 1. ja 3. puikon lopussa 1s ja 2. ja 4. puikon alussa 1s. Näin kunnes puikolla 8s, sitten levensin joka 2. kerros kunnes puikolla 12s.
202218.jpg
202217.jpg
Tässä muutama kuva sukasta. Varteen keksin päästä tuommosen kuvioneuleen. Laitan tarkempaa kuvaa ja ohjetta kun molemmat valmiit. Toi kantapää on kiilakantapää ullan ohjeilla.

Minun neulontarauhaani häiritsi vain yksi asia, eikä se tällä kertaa ollut poika. (Hän nukkui ihanat kolmet päiväunet, jotka vain neuloin ja neuloin ja neuloin). Isäntä on lähdössä koiran kanssa lappiin metsälle ja piti ommella varustuksia koiralle. Esittelen ne tässä:
202219.jpg
Lämpöloimi taukopaikoille. Lapissa voi tuulla yllättävän kylmästi ja läpötilakin on viileempi kuin Kuopion seudulla. Loimessa on vedenpitävä ulkopinta ja villainen sisäpinta, se pujotetaan pään yli ja kiinnitetään hakasilla mahan alta ja kaulan alta.
202220.jpg202221.jpg

Turvaliivi, jotta koiran näkee tunturin laella, vaikka luntakin olisi maassa. Kierrätysidea muuten: tein tän ihmisille tarkoitetusta turvaliivistä. Oranssia on käytetty siksi, että keltainen ei erotu niin hyvin lumista taustaa vasten, keltainen näkyy taas metsässä paremmin.

Mallin nimi on Taiga, eikä hän oikein innostumut mallin urasta. Mutta poseerasi kyllä nätisti, kun kerran käskettiin.