Meidän Pikkuveljen kestovaipat ovat käyneet auttamattomasti pieniksi, vaikka ovat sellaisia säädettäviä S-L-vaippoja: ne on olleet jo pitkään L-koossa ja nyt ovat pieniä (ja ikäähän miehellä on 5kk). No otin sitten mitat suoraan Pikkuveljestä ja piirsin vaippakaavan ihan itse. Tällaisia koekappaleita sain tehtyä kaksi kappaletta:

Vuori on kirpparilta 20snt maksaneesta fleece-liivistä (avan käyttämätön), kuori on parilla eurolla kirpparilta ostetusta tuulipukukankaasta, jota on kaksi metriä, ja välissä on entiseltä työpaikalta saatua laminoitua trikookangasta (jota sitäkin varastossa vielä 2-3 metriä). Eli eipä hintaa tullut paljon.

Sitten siihen ompeluun: tuli taas tehtyä aivan amatöörimäisiä virheitä ja jouduin purkamaan monta kertaa: kaiken lisäksi tuulipukukankaasta ja lam. trikoosta tehdyt kappaleet sotkeutuivat keskenään ja menivät väärin päin: virhe ei näy päälle mutta haittasi ompelua.

Ja tässä sitten kohteen päällä. Eli kaavaan tehdään muutamia istuvuusmuutoksia. Kiireessä unohin myös näistä vaipoista ne pesua varten laitettavat tarranauhan pehmopuolet. Epäilin myös tuon tuulipukukankaan toimivuutta: sehän on vain ulkonäön vuoksi, mitään muuta virkaa sillä ei ole. Laminoitu trikoo oli vuosien varastoinnissa saanut ikäviä mustia pilkkuja ja mutenkin yksivärinen valkea on niin tylsä. Voisin kyllä kokeilla ostaa tekstiilitussit ja antaa Pojan piirtää johonkin vaippaa kuvia. Käytössä eivät kyllä vuotaneet, mutta jotenkin kosteutta tuntui siirtyvän tasaisesti vaatteisiin, ikään kuin haihtvan vaipasta (niin kuin villavaippahoususta haihtuu). Eihän se sinänsä haittaa, mutta mietin, että johtuuko tuosta tuulipukukankaasta, vai "hengittääkö" laminoitu trikoo. Laminoitu trikoo on kyllä noin 20-30 vuotta vanhaa, joten en usko sen olevan mitään nykypäivän BrPul:a vastaavaa.

Lisäksi olen saanut intoa neuloa yhtä keskeneräistä puseroa:  toivottavasti into riittää työn loppuun saattamiseen. Ja voitteko uskoa tätä: Mieheni toi eilen minulle kangasta! Hän siis oli ostanut ihan omatoimisesti villakangasta armeijan ylijäämäkaupasta (tai joku sen tyylinen). Kangas on harmaata villakangasta ja sitä on 2 metriä ja ei ollut maksanut kuin 5e!!!! Sanoin heti, että jos vielä eksyy kyseiseen kauppaan niin tuo lisää kangasta: siitähän saisi vaikka mitä tehtyä. Tästä palasta olisi tarkoitus tehdä miehelle kipparintakki ja jos kangasta riittää niin samanlainen Pojalle.