Joo, ei näköjään kannata blogata kello 4 aamuyöstä! Oli tullut sitten julkaistua sama juttu kahteen kertaan. No, pikku moka.

Olen niin onnellinen! Olen saanut oman netin jälleen toimimaan. Onpa ihanaa aamulla aukaista kone ja käydä siellä päivän mittaan etsimässä ruokaohjeita, blogaamassa, lukemassa s-postia tai vain surffaamassa. Ei aina tarvi "säästää" näitä toimintoja siihen, että pääsee netin äärelle. Ja kamerakin toimii kuin unelma.

Ja nyt sitten asiaan: Olen siis voittanut arvonnassa. Uskomatonta, minä en ole juuri koskaan aiemmin mitään voittanutkaan. Keväällä voitin jujukerhosta kirjan, mikä oli sekin suuri ihme. Joskus töissä vain selailin blogeja (älkää kertoko työnantajalle) ja löysin arvonnan Väkerrys ja Näperrys -blogista. Ja sieltäpä posti toikin arvontavoiton:

SKRÄPPÄYSTARVIKKEITA!!! JEE! Aivan kuin arpoja olisi käynyt tutustumassa blogiini, että mitä kenties tarvitsisin. Ehkä hän näin onkin tehnyt. Kiitos joka tapauksessa paljon.

Ja sitten minulle iski ompeluvimma ja pyöräytin kestovaipan. Aiemmin (keväällä) tein AIO-vaipan ja esittelen senkin tässä:

Vasemmalla siis AIO-vaippa ja oikealla juuri valmistunut sisävaippa. AIO-vaipassa on trikoo-päällinen ja sen alla muovitettu trikoo. Muovitettu trikoo olisi voinut olla yksinkin, mutta kun se on niin ankean valkoinen. Sisävaipan päällinen on vanhan lakanan flanelli. Sisävaipan flanellin ja vuorikankaan väliin on ommeltu froteeimu kiinni. Sisävaipassa ei ole lainkaan kiinnitysmekanismia, koska tarkoitus on vielä ommella kuorivaippa, joka tulee sisävaipan päälle.

AIO-vaipan eteen koitin erästä kangasta, jonka nimeä en muista. Sen pinta on pehmeä ja muistuttaa fleeceä ja nurja puoli on muovia. No mielestäni tarranauhan koukkupuoli tarttui siihen hyvin ja kun minulla ei sattunut olemaan sitä leveämpää tarranauhaa, niin laitoin koko etumuksen tuolla kankaalla. Vaan eipä se olekaan niin pitävän tuntuinen valmiissa vaipassa, eli ei kande kokeilla. Nuo nepparit on sitä varten, että kun imu laitetaan sisään (täyttöaukko edessä), niin ei valu sitten ulos.

Tässä AIO ja sisävaippa avattuna. Olen erityisen ylpeä tuosta itse suunnittelemastani siivekesysteemistä. En ole sellaista nähnyt missään vaippakaavassa, enkä edes valmisvaipoissa, mutta niitä en niin paljoa ole seurannutkaan. AIO:ssa on koukkupuolen tarrapaloille myös pehmopuolen kappaleet, jotta pesuun voi taittaa noin kiinni.

Sisäkangas molemmis vaipoissa on jotain kirpputorilta löydettyä kotitesteissä testattua kangasta. Se imee nesteen (kotitesteissä veden) nopeasti sisään, mutta nurja puoli ei päästäkään sitä takaisin. Näin teoriani mukaan neste jatkaa imeytimistään välissä olevaan imuun, joka on vanhaa froteepyyhettä.

Tässä vielä AIO:n imu puoliksi ulkona.

Minua ei yhtään vielä huoleta, vaikka laskettuun aikaan on enää 2,5kk ja vaippoja (new born -kokoa) on vasta kaksi vaippaa valmiina.