Kerron tässä, miten voit lisätä kestovaippakaavaan siivekkeet. Huom! En ole testannut tätä mallia käytännössä, joten en vastaa siitä, toimiiko se oikeasti. Kertakäyttövaipoissa on kuitenkin vastaavanlaiset siivekkeet ja ne toimivat.

Piirrä kaavaan kaksi viivaa kuvan 1 osoittamalla tavalla. Saat itse päättää, kuinka kauas reunoista viivat tulevat ja kuinka vinoja ne ovat, kunhan ne ovat viivoitinsuorat. Leikkaa sitten kaava kolmeen osaan viivoja pitkin ja lisää osien väliin 3-4cm kaavapaperia (kuva 2). Piirrä vielä lisättyyn alueeseen keskiviiva. Kun leikkaat kangasta, tee kolme hakkia viivojen osoittamiin kohtiin sekä kaavan ylä- että alaosaan.

Tässä kappale on leikattu piirretyn kaavan mukaan. Taita kappaleen toinen sivu keskimmäisten hakkien mukaan (kaavassa lisätyn alueen keskiviiva). Laita nuppineuloja tasaisin välein taitteeseen kuvan osoittamalla tavalla.

Levitä kappale auki. Merkkaa nuppineulasuoralle poikittaiset nuppineulamerkit 5 cm:n päähän kappaleen ylä- ja alaosasta kuvan osoittamalla tavalla.

Puolaa ompelukoneen puolaan ohutta kuminauhaa (kuten puolaisit normaalisti alulankaa). Aseta kuminauhapuola paikoilleen ja valitse ylälangaksi kankaaseen sopiva ompelulanka. Ompele suoraa ommelta nuppineulasuoraa pitkin niin, että aloitat ompeleen 5 cm:n päästä kappaleen yläreunasta ja lopetat ompeleen 5 cm:n päähän kappaleen alareunasta (poikittaiset nuppineulat merkkeinä). Älä tee edestakaisin ommelta ompeleen alkuun tai loppuun. Kun katkaiset langat, vedä kuminauhaa reilusti, niin että sinulle jää kunnolla solmimisvaraa. Yhdellä puolalla kuminauhalankaa ompelee (minun koneellani) 5-6 vaippaa.

Päättele langat kappaleen nurjalle puolelle (kuminauhapuolelle). Vedä ensin päälilanka nurjalle puolelle ja tee sitten molemmilla langoilla hevosenhäntäsolmu kaksi kertaa. Kiristä molempia lankoja erikseen, jotta solmusta tulee kireä. Katkaise langat noin 2 cm:n mittaisiksi. Älä katkaise lankoja liian lyhyeksi, sillä silloin solmu purkautuu helposti.

Tee toiselle puolelle samanlainen kuminauhaommel.

Vaihda ompelukoneeseen ompelulankapuola. Taita nyt kappale nurjat puolet vastakkain kuminauhaommelta pitkin. Reunimmaiset hakkimerkit tulevat kohdakkain. Ompele suoralla ompeleella siltä etäisyydeltä reunasta, kuin hakkimerkit osoittavat (jos lisäsit kaavaan 3 cm, tulee siivekkeen korkeudeksi 1,5 cm, 4 cm:stä tulee 2 cm). Jos koneessasi ei ole apuviivoitusta, voit teipata maalarinteippiä sopivalle etäisyydelle ompelukoneen neulasta, jolloin kankaan reuna seuraa vain teipin reunaa ja ommel tulee oikealle etäisyydelle reunasta. Venytä kangasta suoraksi kuminauhaompeleen kohdalla, kun ompelet (katso kuvaa).

Tässä molemmat siivekkeet on ommeltu. Kun ompelet sisäkappaleen vaipan päälliseen, taita siivekkeet vaipan keskelle päin kuvan osoittamalla tavalla. Siivekkeet pyrkivät nousemaan ylös (reunoiksi), mutta kallistuvat enemmän vaipan keskikohtaan päin: tällöin neste ei pääse valumaan niin helposti reunoilta pois, vaan imeytyy vaipan sisään.