Käytiin tuossa perheen kanssa pienellä reissulla Keski-Suomessa. Halusin antaa majapaikan tarjoajalle jonkun lahjan, niinpä tein loppuun erään ristipistotyön, joka on ollut keskeneräisenä noin 10 vuotta. Niin tiukille valmistuminen meni, että en kerennyt liinaa silittämään: tein viimeiset pistot automatkalla ja kuvasin nopeasti, ennen kuin annoin lahjan saajalle.

Kiva liinahan siitä tuli. Joskus tätä aloitin kyllä itselle tekemään, mutta nyt on kerennyt jo jouluvärikin muuttua punaiseen, joten ei oikein olisi ollut paikkaakaan tuolle liinalle. Niinhän se on että keskeneräinen valmistuu nopeiten ;)

Majapaikassa saimme kerätä omenia puusta niin paljon kuin kerkesimme ja tässä mieheni ja poikani siinä puuhassa. Esittelempä samalla tuon haalarin, joka pojalla on päällä: sitä en ole täällä vielä esitellyt. Valmistui muistaakseni viime syksynä. Olin joskus töissä ompelimossa ja sain sieltä paljon noita työvaatekangastilkkuja. Niistä siis koottu tuo haalari. Takamus ja polvipaikat PU:ta, muuten viking ja duunari kangasta. Värit on vähän sen mukaan, että mistä minkin osan sai tehtyä.

Taskuja on paljon, heijastinnauhaa laitoin myös joka puolelle, vyötäröllä kuminauha, edessä tarranauhoilla kiinnitettävä tuulilista ja lahkeissa kuminauhat. Vuoreksi laitettu flanellia (sekin suurimmaksi osaksi ompelimosta saatua). Olen sikäli ollut tyytyväinen tähän, että tein sen tosi huolella ja se on kestänyt kovaa kulutusta. Poikakin on siitä pitänyt tosi paljon, kun se on "työmieshaalari" ja hän sai itse valita siihen merkin (formula-auto). Ja pääsihän se blogikoira Hippukin kuvaan.

Esittelen vielä poikani piirroksia. Hän on niin mieltynyt piirtämiseen, että näitä piti kuvatakin ja sitten katsottiin telkkarista taidenäyttelyä. Minusta on kivaa, kn poika piirtää niin yksityiskohtaisia piirroksia (ikää siis 4,5v). Tässäkin kuvassa on rautatie, ralliauto (se jolla on spoileri) ja autonkuljetusrekka autolastissa. Autolastin viimeinen menopeli on traktori, kun sillä on piippu. Horisontissa näkyy jokin rakennus ja taivaalla on tietysti pilviä ja aurinko sekä nurmikko alareunassa.

Tässä oikein värikylläinen ja tapahtumarikas piirustus. Poika työsti tätä monta päivää. Siinä on alareunassa multaa (ruskea) ja nurmikkoa (vihreä) sekä teitä (musta). Talo löytyy tien päästä. Sininen ympyrä on lammikko. Lammikon oikealla puolella ajaa paloauto mäkeä ylös edessään henkilöauto, joska löytyy ratti ja kuljettaja. Paloauton oikealla puolella on talo, jossa on ovet ja ikkunat sekä harjakatto. Mies sammuttaa talossa olevaa tulipaloa letkulla. Ja taivaalla jälleen pilviä sekä hymyilevä aurinko.

Vielä tällainen tunnelmakuva itse taiteilijasta. Hänellä on päässään minun tekemä kalastajanhattu, koska meille passaa samankokoiset päähineet. Hattu on farkkukangasta ja reuna on huolittelematon ja hapsutettu (tehty joskus vuonna nakki ja peruna ja ohje löytyi Suuri Käsityö -lehdestä).

Olen myös ommellut kestovaippojen kuoria valmiiksi, mutta niistä ei saa kuvaa, kun mies on reissussa ja vei kameran =(