Eipä ole tullut kirjoiteltua tänne, kun meillä ei ole nettiä. Aina pitäisi jossain muualla käydä asioiseen kirjoittamassa.

Viime vuoden viimeisenä päivänä valmistui tällainen neule, jota en ole esitellyt:

Poika otti tämän kuvan kännykkäkameralla =) ja ompa Pikkuvelikin (linssilude) eksynyt tulilinjalle. Niin, olen tosi tyytyväinen tähän puseroon. Löysin langat kirpputorilta: niitä oli 15 kerää ja maksoi 1e/kerä. Puseroon meni 10 kerää. Tää on jotain Italialaista puuvillaa, mutta oli aika Novita Tenneseen oloista ja -vahvuista. Väri on aivan ihana turkoosi. Malli on Novita-lehdestä, mutta en enää muista mikä numero. Mallissa olisi ollut isompi kaula-aukko ja pitsikuvio takakappaleessakin, mutta minä neuloin takakpl:n sileää oikeaa. Mitat on tietysti taas muunnettu omalle vartalolle sopivaksi ja kyllähän se istuu kuin nakutettu.

Nyt kokeilin sellaista, että kiinnitin olat neuloen yhteen päättelemällä: on tosi hyvä idea. Hihat virkkasin kädenteille kiinni: tuli kestävämpi sauma, mutta ei ihan niin nätti, joten en käytä enää sitä kiinnitystapaa. Äiti oli keväällä neulomassaan puserossa yhdistänyt hihan kädentielle neuloen yhteen päättelemällä ja oli oikein onnistunut: sitä kokeilen seuraavassa rojektissani.

 

Onhan sitä tullut tehtyä käsitöitä koko kevät, mutta en ole kuvannut niitä. Olen ommellut ja neulonut, vähän virkannutkin. Lankoja tuli taas tilattua netistä... voivoi. Sitten perustin neulekahvilankin paikkakunnalleni äitipuoleni kanssa ja se oli oikein mukava kokemus. Siellä tarjotaan aina kahvia ja  joku leivos (yleensä suklainen, koska suklaa ja neulonta sopii hyvin yhteen). Siellä voi neuloa omia juttujaan tai hyväntekeväisyyteen (kohteet lähiympäristöstä). Sitä pidetään meidän seurakunnan tiloissa ja se on ilmainen (siellä on iso korillinen lahjoitettua lankaa, josta voi neuloa hyväntekeväisyyteen). Nyt se on kesätauolla, mutta jatketaan taas syksyllä. Laitan tähän ihan ideoita jakoon, jos joku muukin on perustamassa neulekahvilaa (siis tällaista ei kaupallista).

Hyvää kesän alkua kaikille: tulkoon kesästä lämmin ja pitkä. Minä haaveilen siitä, että istun rannalla neule sylissäni ja pojat leikkivät rantavedessä, aurinko paistaa ja lämmittää....