... ja siinä heti onnistuin. Taisinpa innostuakin.

Ensin syntyi Novitan Huopasesta (yksi kerä) Pojalle lapaset, jotka vielä huovutuksen jälkeen kyllästin lanoliinilla (niin kuin villavaippahousuissa tehdään). Neuloin vain omaan käteen sopivan lapasen ja pesin ensin 30 asteessa: ei huopunut mielestäni yhtään. Sitten pesin 40 asteessa ja hups huopui aika reilusti, mutta juuri sopivasti Pojalle sopivaksi. Ja on hyvät käytössä: eipä kastu kädet, vaikka on tälläiset sadeilmat vielä. Ja sen vähän mitä kosteutta imevät ulkona, kuivuvat kyllä sisällä seuraavaa käyttöä varten. Ainoastaan olen Pojalle ohjeeksi antanut, että näitä ei vesisaaviin suoraan upoteta, kun läpimärkänä kuivatus kestää 3vrk. Mutta suosittelen... =)

Pahoittelen, kun kuva on väärin päin. Otin kuvan kännykameralla, mutta en osaa siinä kääntää toisin päin, enkä enää täällä vuodatuksessakaan.

No siis edellisestä intoutuneena tein heti Pikkuveljelle hahtuvalangasta huopatossut. Näihin mittasin jalan koon, johon tossun halusin. Sitten laskeskelin, että haluan huovuttaa tossua noin 40%, eli kerroin kaikki mitat 1... eikun siis jaoin 0, ... eiku, mitenkä se nyt meni? Juu, oli päässy tuo prosenttilaskutaito vähän ruostumaan ja päivän pähkäilin, että miten se nyt pitää laskee. Nyt en taas muista, että mitenkä sen oikein laskin, mutta jalan pituus oli 12cm ja varren pituus n. 15cm. Jos tuon 12 jakaa 0,6:lla, saa luvuksi 20 ja niin minä tein, että jalkaterän pituus oli 20cm. Aloitin neulomaan kärestä ja tein tiimalasikantapään (en muuten suosittele aloittelijalle kyseistä kantapäätä hahtuvalangasta, kun se katkeaa niin helposti ja siinä kantapäässä pitää kiristää reunimmaisia silmukoita). Sitten neuloin vartta ja sitten neuloin toisen tossun samaan kohtaan ja jaoin langan niin, että se meni kaikki varsiin. Ja taas pesin 30 asteessa, sitten 40 asteessa ja vielä 40 asteessa ja en muista, pesinkö kolmannenkin kerran 40 asteessa, mutta kun jalkaterän pituus oli 16cm, lopetin. Niin aivan, enpäs huovuttanutkaan tuohon 12 cm:iin asti vaan aattelin, että pitäähän tossussa olla villasukan vara ja hyvä niin:  tossut on nyt juuri sopivat. Ne on kyllä aivan kuin pikku huovikkaat: niin paksut niistä tuli, mutta kuiten taipuu varresta.

Ai niin muutamia vinkkejä pesukonehuovutukseen, joita netistä löysin ja käytin: pesukoneeseen pesuainetta ja vähän muuta pyykkiä mukaan (minä pesin ihan normaalia pyykkiä, mutta en hienoimpia juhlahousuja sen varalta, jos irtoaa nukkaa). Ei linkousta (tulee kuulemma pörrösempi, jos linkoaa, mutta ihan tarpeeksi pörrösiä tuli ilmankin). Ja tossuihin laitoin muovipurrit sisään, ettei huovu kiinni. Lapasissa en käyttänyt, mutta heti märkänä muotoilin ja tarkistin, että peukkukin mahtuu koloonsa ja että koko on sopiva käyttäjälleen.

Sitten tässä pitää vielä näyttää, kun sain yhdellä kyläreissulla idiksen näkemästäni puunkantokorista, että tällainen olisi hyvä lahjaidea Miehelle, jolla juuri oli synttärit tulossa. No piirsin heti mallin paperille ja vein paikalliseen verstaaseen, jossa pitkäaikaistyöttömät tekee puutöitä myyntiin ja näin työllistyy, ja kysyin, että voiko tällaisen puunkantokorin tehdä. No sieltä luvattiin ja niin sain sen tänään valmiina:

Aika upee, vai mitä. Juu, hintaa en tiedä vielä tarkalleen, kun eivät siellä ottaneet maksua vastaan (tai osanneet edes tarkalleen sanoa), mutta aiemmin oli sovittu, että 30-40 euroa, joten ei minusta paha. Ja tämähän on sitten monen vuoden tuote. Niin no, Pikkuveli on kyllä setä mieltä, että se on hänen kiipeilytelineensä. Tuossa kantokahvassa voi vetää leukoja, heittää volttia tai limpota (kirjotetaanko se noin?). Nii joo, ja miltäköhän tuntus, jos vaan menis ton laitteen sisään ja kaatus reunaa vasten?

Tein minä tässä Pikkuveljelle juhlapuvunkin, mutta siitä ei ole kuvaa, kun en muistanut kännyllä ottaa ja nyt se on jo likaisena pyykkikorissa railakkaiden 1v synttärijuhlien jälkeen. No siinä oli siis pellavapusero, liivi ja housut (ompelin). Ne olis tarkotus pukea 1 vuotiskuvaankin, joka ei nyt sitten ajoitu ihan juuri yhden vuoden täyttämisajankohtaan, kun molemmat pojat on vesirokossa. Mutta 1v kuva mikä 1v kuva! Ehkäpä kuvan puvusta saan sitten tännekin.

Enivei, pitää rientää... koptiäitillä on niin vähän aikaa tällaiseen nettilörpöttelyyn!