Ensimmäinen itse tehty asu pikkuveljelle valmistui. Se on juhla-asu siunaustilaisuuteen (emme kasta lasta, vaan siunaamme).

Materiaali on sellaista ihanan pehmeää samettia, joustaa hieman, mutta ei ole mitään velouria. Vuorina trikoo. Trikoosta myös tereet edessä. Nepparikiinnitys ja koristekuviva pojan saamasta napanuorakimpusta säästetty koristenauha, josta leikattu kuvioita.

Pikkuveli on kasvanut melkoisesti ja tein tän kokoa 68, mutta se on juuri sopiva. Ei hän nyt ihan 68 senttiä pitkä ole (2kk vanha), mutta yläruumis on huomattavasti pitempi jalkoihin verrattuna. Tässä mallissa voi sitten lahkeita kääntää halutun verran.

Erikoinen yksityiskohta on toisessa sivussa oleva nauhan päähän kiinnitetty neliö, joka on myös tehty siitä samaisesta napanuorakinmpun koristenauhasta.

Ja tässä asu käyttäjänsä päällä. Ohje on Ottobre 4/10, siinä tosin oli vain tytön haalari, mutta muokkasin sitä pojalle sopivaksi. Tuntui tätä tehdessä, että olen tyystin unohtanuut ompelutaidon, sillä tein lähes kaikki klassiset virheet! Leikkasin kappaleet poikkisuuntaan hulpiosta, unohdin toisen tereen kiinnityksen (koska en ikinä harsi kappaleita ja sen kiinnityshän oli neuvottu ohjeissa jo paljon aiemmin, kun olisi pitänyt harsia). Olen silti tyytyväinen lopputulokseen ja haalaria oli ihana tehdä. Harkitsen jopa kaavan käyttämistä toiseenkin haalariin.

Minulla on nyt huima ompeluinnostus päällä. Olen nyt tekemässä pojalle juhla-asua samaiseen tilaisuuteen. Siitä kuvia sitten, kun valmistuu...