Odotin, että sain kuvattua valmiita töitä oikealla käyttäjällä, ettei aina tarvi katsella henkarissa roikkuvia asuja. Eli tän vuoden viimeisessä käsityöpiirissä sain valmiiksi haalarin, jota jo aiemmin esittelin ja yöpuvun.
291627.jpg291628.jpg
Pitänee tässä kertoo, että poika oppi viime viikolla ryömimään, ja nyt on koko ajan koiran ruokakupeilla, vesikuppi jo nostettiin taustalla näkyvään koriin, ettei pääse kaatamaan sitä.
291625.jpg291626.jpg
Yöpuvun tein ihan pidentämällä trikoopaitakaavan helmaa (ja vähän leventämällä). Olen oikein tyytyväinen pukuun. Poika nimittäin on sellainen pissimaakari, että vaipat vaihdetaan joka yö. Nyt hommaan kuluu puolet vähemmän aikaa, eikä tarvi kuunnella sitä karmeaa huutoa niin kauaa. Koko on 80cm, vaikka mittaa pojalla on 70cm, mutta hihat kun käärii niin ei haittaa mitään. Niin, tavallinen paita ei käynyt yöpaidaksi siksi, kun poika osaa avata itse vaippansa (ja sen myös tekee) ellei vaipan suojana ole jotain. Mietin aluksi teenkö sellaisen pussin, mutta ajattelin, että voi olla hankala liikkua, kun poika nyt kumminkin aika paljon liikkuu (yölläkin).
291629.jpg
Neulerintamalla pääkallopipo valmistui ja olen kyllä tyytyväinen. Tämä on siis joululahja, vaan enpä paljasta kelle. Valoville lanka oli kyllä tosi pliukas neulottava, ja kun sitten yritin kiristellä lankajuoksuja tasaiseksi, niin hommasta ei meinannut tulla mitään. Heti kun oli valovillee kiristänyt, ja sitten kiristi mustaa, niin jo oli valoville silmukka ihan samanlainen, kuin ennen kiristämistä. Työllä ja vaivalla sain sitten kiristeltyä suurin piirtein sopivaksi, sitten tein pojan jalkapallosta ja pyyheliinoista muotin ja höyrytin kostean liinan läpi myssyn. Jalkapallo muotti sai toimia mallinakin.
291630.jpg
Vielä lähikuva mallineuleesta. Meinasin tehä näitä kaksi vaan yhteen kyllä jää. Lopusta langasta teen päällekirjonnalla jotain. Kulutus: novitan valoville 20g ja 7veljestä 45g.
182668.jpg291631.jpg
Sain vielä korjattua tän neuleen loppuun. Kaula-aukko ennen ja jälkeen.
182670.jpg291633.jpg
Hihansuu ennen ja jälkeen. Tähän puseroon en kuitenkaan ole täysin tyytyväinen, sillä se on hiukan liian pieni. No toivotaan että nää mun ruumiin mittasuhteet vielä vähän muuttuu kunhan lopetan imetyksen. Olen kuitenkin pitänyt puseroa ja sehän on hyvä.

Niin, sitten pro tuomas paketti lähti jo postiin. Siinä oli niitä tilkkuja 5kpl, mistä aiemmin oli kuvaakin.

Huutamani langat (huutonetistä) tuli eilen. Ihanaa! Taisi olla n. 2,5kg. Hypläsin niitä eilen. Kuvaa niistä ei nyt tule, sillä olen siivonnut käsityövarastoani ja aion punnita kaikki langat ja vuoden alusta aloittaa kirjanpidon langoistani. Samalla laitan kuvia niistä.

Loppuun höpinää joulusta. Miten se on mahdollista, että joka ikinen vuosi joulu pääsee yllättämään. Nyt on enää reilu pari viikkoa aikaa jouluun ja mulla on keskeneräisiä joululahjoja 3kpl ja suunnitteluasteella 4kpl!!!Lisäksi projekteja on vielä tuo haastekeräys, johon kaksi villasukkaparia oottaa päättelyä ja kolmas valmistumista. Ja deadlinehan on jo ens viikon maanatai. Olen tässä hiljaa miettinyt, että vetäydynkö vähin äänin tästä projektista pois. Olisi kuitenkin sääli olla lähettämättä mitään, kun on kuitenkin sitä varten tehnyt (tosin ne valmiit sukat on aikoja sitten tehtyjä, jäänyt vaan päättelemättä ja aattelin hyödyntää tähän). No, jos en tänä viikonloppuna saa tehtyä, niin sit se jää. Joululahjoistakin totuus on se, että joitain jää varmana tekemättä. Ja minähän kuitenkin aloitin ajoissa tekeen joululahjoja (syyskuussa muistaakseni). Nyt toivon jo, että joulu olisi ohi, ja pääsisi tekemään muita käsitöitä. Mutta ennen joulua en aloita mitään muuta kuin joululahjoja.