Tuommonen yhden illan työ syntyi Novita Palma langan jämästä:

03042013362%5B1%5D-normal.jpg

Kuva on kyllä huono. Mutta sisällä on siis kaupan valmis kumilenksu. Neuloin siihen ympärille seiskan sukkapuikoilla (4 puikkoa) 12 silmukalla putkilon niin pitkään kuin lankaa riitti. Painoa langalla oli jotain 20g. Sit vaan suljin ympyrän silmukoita jäljentäen ja vola! siinä on hiusponnari. Ei näytä päällepäin kovin "ruttuiselta", mutta joustaa reilusti niin paljon kuin sisällä oleva hiuslenkki vaatii. Tää menee lahjakoriin, eli vastaanottaja on sitten joskus joku synttärilahjaa kaipaava tyttö.

Mummolta sain semmoisen putkilon neulomis kojeen, jossa on 6 silmukkaa. Se oli semmosessa askartelupakkauksessa ja siitä oli tarkotus tehä kännykkäpussi. No ajattelin antaa sen Pojalle, mutta kun värit oli niin tyttömäiset, niin päätin neuloo niillä pussukan itse, samalla harjoittelen tekniikkaa niin Poika saa sit neuloa haluamillaan väreillä ja langoilla itselleen.

03042013363%5B1%5D-normal.jpg

Että tämmönen siitä sitten tuli. Nuo kukkapallukat on ihan liimattu, saa nähä kauanko pysyvät. Taas käytin langan ihan loppuun asti, mutta tähän ei kyllä kännykkä mahu. En tehnyt ihan ohjeen mukaan, mutta uskoisin että sillä ohjeella ei olisi tullut tämänkään vertaa. Sinänsä tuo nyörin neulominen oli kivaa hommaa =)

Ideoin siinä samalla suvun voimin, että mitä Poika voisi tuollaisesta nyöristä sitten tehdä itelleen. No kävisihän se koristeena vaikka mihin: Poika voisi neuloa nyörikoristeet ja minä neuloisin ite kappaleen yksinkertaisena mallina. Esim. puseron, pipon, kaulahuivin. Voisihan pelkistä nyöreistä tehä sen kaulahuivin yksistäänkin...

Virkkuukoukulla on vielä kassi paloista ja vauvan kesälippis odottaa koristelua. Neuleet on nyt jääneet vähäksi aikaa sivummalle ja ompeluinnostus nostaa päätään koko ajan. Saa nähdä milloin kaivan ompelukoneen esille =)