No niin, määrittelemättömän pituinen tauko on nyt sitten päättynyt. Olen jo pitkään harkinnut jatkavani blogini päivittämistä, mutta viimeisen sysäyksen asialle antoi jujukerhon uusi kilpailu: siihen ilmoitetaan oman blogin osoite ja kerho valitsee joka kuukausi yhden kuukauden blogin. Palkintoja on myös luvassa.

Näin pitkän tauon jälkeen lienee paikallaan hieman kertoa, mitä minulle kuuluu. Olen siis saanut opintoni päätökseen ja perheenlisäystäkin odottelen syksyllä syntyväksi. Käsitöitä en ole tauonkaan aikana unohtanut, vaan monta monituista työtä on tullut tehtyä (ja osa vain aloitettua). Lanka varaston tilanne ei ole nyt kohdallaan, koska lankoja olen kuluttanut ja uusia ostanut, en ole niistä enää kirjaa pitänyt. Haaveenani on, että tekisin inventaarion taas ja päivittäisin tiedon. Joka tapauksessa tuo sivupalkissa näkyvä luku on kyllä suuntaa antava. Varmasti ei ole lankavarasto päässyt laihtumaan, ainakaan paljoa (todennäköisempää on lihominen). Kuviakaan ei ole tullut töistä otettua ihan senkin takia, että digikameraongelmamme ovat jatkuneet aika pitkään. Nyt intouduimme mieheni kanssa kuitenkin ostamaan uuden kameran ja se on kyllä hyvä. Sekin lisäsi tätä blogausinnostusta.

Ja nyt tämän hetkisiin projekteihin:

Olen keksinyt loppumattoman materiaalin lähteen oman paperin valmistukseen: työpaikkani paperisilppurit. Tyhjensin tässä päivänä eräänä kyseiset laitteet ja sain kassilisen paperisilppua, lähinnä valkoista. Liotin papereita vuorokauden vedessä, sitten soseutin ne lisäveden kanssa tehosekoittimisessa. Tuloksena iso vadillinen paperimössöä vedessä. Siihen sekoitin lorauksen tekstiiliväriä ja aloin tehdä paperia. Minulla ei ollut muottia, joten laitoin vanerialustan päälle itikkaverkkopalan ja siihen puisen (itse tehdyn) taulukehyksen. Sitten nostelin kauhalla mössöä kehyksen sisään ja levittelin tasaisesti alueelle. Poistin kehyksen ja laitoin toisen itikkaverkon päälle. Kaulitsin mössön loivasti kallistaen alustaa, niin että ylimääräinen vesi valui pois ja mössö tiivistyi. Sitten irrotin päällimmäisen verkon ja kippasin paperin harsoliinan päälle ja irroitin toisenkin verkon. Yhdelle harsolle mahtui kaksi arkkia, kun taitoin harson puoliksi. Pinosin arkit päällekkäin ja laitoin kahden vanerin väliin ja kaksi auton rengasta painoksi. Illalla irrotin harsot toisistaan ja vein kuivumaan varastoon (jolloin siis kaksi arkkia oli aina päällekkäin). Nyt olen odotellut arkkien kuivumista. Tässä kuvia arkeista kuivumassa:

Ja paperin pinnasta:

Paperin tekovaiheista ei ole kuvia, kun mieheni oli ottanut kameran omiin projekteihinsa =(.

Nyt yksi arkki on kuivunut täysin ja se on melko kartonkimainen.

Niin tämän paperiprojektin taustalla on taas uusi harrastus, josta olen kiinnostunut: skräppääminen. Olen yhden valokuvakehyksen töissä jo skräpännyt, mutta aikomuksena on tehdä pojalle valokuva-albumi.

Ja tässä kesän tomaattiprojektista. Ostin keväällä kaupasta tomaatteja ja pistin siemenet multaan kasvamaan ja tässä on nyt tulos:

Lämmin kesä on kyllä auttanut projektia, sillä istutin siemenet hieman myöhässä: vasta huhtikuun puolessa välissä (pitäisi kai istuttaa alussa).